Fabrici: Srbija može da računa i dalje na pomoć EU u teškim vremenima zbog korone 1Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/DS

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici rekao je, tokom današnjeg susreta sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Кisić Tepavčević, da Srbija i ubuduće može da računa na podršku EU u teškom vremenu obeleženom pandemijom korone koja je pogodila svetsku privredu.

On je kazao da je Evropska komisija usvojila Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan koji predstavlja značajan program podrške za radna mesta u malim i srednjim preduzećima koje će finansirati EU, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Takođe je rekao da je to Ministarstvo „važan partner” EU u Srbiji i kada se radi o upravljanju migracijama, suzbijanju nezaposlenosti mladih i podsticanju socijalne inkluzije.

Fabrici: Srbija može da računa i dalje na pomoć EU u teškim vremenima zbog korone 2
Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/DS

Darija Кisić Tepavčević razgovarala je, kako je precizirano, sa Fabricijem o unapređenju saradnje u oblastima zapošljavanja, podrške ranjivim grupama poput Roma i upravljanje migrantskom krizom.

Kako je istakla, podrška EU je Srbiji od „velikog značaja”, s obzirom da obuhvata veliki broj oblasti.

„Jedan od prioriteta rada Ministarstva je veće zapošljavanje mladih i integracija naših državljana koji su se vratili u Srbiju. Zbog toga smo veoma zahvalni na saradnji i podršci EU. Takođe i u oblasti zapošljavanja, podršci Nacionalnoj službi za zapošljavanje, kao i zapošljavanju mladih i teže zapošljivih kategorija, kao i inkluziji Roma, i podršci sistemu socijalne zaštite u radu sa migrantskom populacijom”, rekla je Kisić Tepavčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari