Fajon: Nema napretka u slobodi medija 1Tanja Fajon Foto: EPA/DUMITRU DORU

Tanja Fajon, kopredsedavajuća Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija ocenila je danas da je kao bivšu novinarku, brine situacija sa slobodom medija u Srbiji i da je EK konstatovala da nije bilo nikakvog napretka u toj oblasti.

Navela je da je brinu inbformacije o nasilju i zastrašivanju novinara, što ne bi trebalo da se događa u zemlji koja ima aspiracije za članstvom u EU.

”Očekujem 12. novembra otvoreni dijalog u parlamentu o Regulatornom telu za elektronske medije i verujem da će izbor sastava biti nezavisan i transparentan. Srbiji je potrebno pluralističko medijsko okruženje, rekla je Fajon, koja je iznela i zabriunutost zbog nastavka bojkota parlamenta opozicionih poslanika .

Fajon je izrazila nadu da će se pre izbora situacija normalizovati, da će se opozicija vratiti u skupštinu, poozdravljajući pritom zauistavljanje opstrukcije rada skupštine od poslanika većine. Najavila je da će prisustvovati međustranačkom dijalogu u novembru i da se istovremeno nada da će i najveći opoziucioni savez učestvovati u razgovorima vlasti i opozicije .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari