Faktor stabilnosti i razvoja 1Foto: D. Eraković

Pokret „Zapadna Srbija“ na konferenciji za novinare predstavio je kandidate za lokalne izbore u Šapcu.

Ovaj pokret na prošlim izborima osvojio je 13,5 odsto glasova, i sa strankom ZZS formirali su lokalnu vlast. Odluka o izlasku na izbore doneta je još u septembru, a ovaj put izlazi sa sloganom „Nov tim za Šabac“.

Predsednik pokreta i Gradske skupštine Nemanja Pajić istakao je da su izbori prilika za sagledavanje postignutih rezultata, kao i za predstavljanje budućeg programa za Šabac.

– Želimo da o lokalnim programima odlučuju građani Šapca, da predstavimo rad institucija, javnih službi i preduzeća. Osnovna odlika naše politike jeste da smo uvek dostupni građanima i da sa njima sarađujemo o svim bitnim pitanjima života u gradu. Dokazali smo se kao faktor stabilnosti, ne vodimo negativnu kampanju, branimo svoje mišljenje argumentima. Gradska skupština pokazala je da svako može da iskaže svoje mišljenje, rekao je Pajić i dodao da je za vreme aktuelne vlasti otvoreno šest hiljada novih radnih mesta.

– Šabac je jedna od najpovoljnijih destinacija za investicije u Evropi, za predškolsko obrazovanje ulaže se pola milijarde dinara i ovde nema liste čekanja za vrtiće. Ponosni smo zbog saradnje sa Evropskom unijom, jer je finansirala gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, jedinog funkcionalnog u Srbiji, kao i uređenje sanitarne deponije. Samo u ovoj godini EU u projekte u Šapcu ulaže dva miliona evra. U novom timu za Šabac okupljeni su stručni ljudi, dokazani u svojim profesijama, i krasi ih tolerancija i razumevanje, istakao je Nemanja Pajić.

Za gradonačelnicu je predložena Jelena Milošević, diplomirani psiholog i direktorica Centra za socijalni rad. Ona je ukazala da grad nije samo politika, to je pre svega jedna porodica.

– Grad, to su pre svega ljudi. Zbog toga je važno saslušati svoje komšije i prijatelje, da pripremimo realne i izvodljive projekte. Potrebno je više nego ikad da odgovorne odluke donose kompetentni i stručni ljudi.

Inače Gradska skupština ima 69 odbornika i „Zapadna Srbija“ prva je politička organizacija koja je predstavila svoje kandidate. Ovaj pokret nastao je iz nekadašnjeg G-17 plus, odnosno URS-a, kada je odbijen diktat iz centrale da učestvuju u lokalnoj vlasti sa SNS-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari