Gajić: Državna politika subvencionisanja stranih kompanija vodi u sunovrat 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Omladine Narodne stranke Ivan Gajić izjavio je danas da dok vlast pokušava da previsokim subvencijama smanji stopu nezaposlenosti, sve veći broj mladih napušta Srbiju usled loših uslova u tim kompanijama i niskih zarada.

„Subvencije za strane investitore idejno trebale da služe za privlačenje novih tehnologija, međutim, to je izgubilo svaki smisao, što se jasno vidi iz prošlonedeljniih dešavanja u kojima je otkriveno da je država za jedno radno mesto izdvojila 73.000 evra, pa će tako novac od građana u visini od preko dva miliona evra otići za otvaranje svega 30 radnih mesta koje ne donose nikakvu novu tehnologiju“, rekao je Gajić.

„Umesto znanja i stručnosti, Srbija je zemlja koje strane investitore privlači jeftinom radnom snagom, visokim subvencijama i niskim ekološkim standardima“, dodao je Gajić.

Novac treba uložiti u uvođenje preduzetničkog obrazovanja u srednjim školama, izgradnju nastavno-naučnih parkova i pomoć mladim poljoprivrednicima, dok strane investicije treba privlačiti kroz oslobađanje poreza na dobit, obezbeđivanjem dobre infrastrukture i smanjivanjem korupcije, zaključio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari