Vladimir Gajić: Narodna stranka će dati ključan doprinos pobedi opozicije u Beogradu 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Kandidat Narodne stranke za gradonačelnika Beograda Vladimir Gajić izjavio je da će Narodna stranka dati ključan doprinos u pobedi opozicije na beogradskim izborima, i da će potom iskoreniti korupciju u gradskoj upravi, poboljšati saobraćaj i javni prevoz, smanjiti zagađenje i obračunati se sa kriminalom.

„Garantujem da ću ukinuću protivzakoniti sistem ‘Oko sokolovo’ Osnovaću antikorupcijsko telo u glavnom gradu, izgradićemo kanalizaciju, a Beograd će konačno dobiti operu“, dodao je Gajić televiziji N1.

Gajić je istakao da je kratkoročno rešenje za smanjenje gužvi u Beogradu povećanje broja žutih traka, usklađivanje semafora i uspostavljanje „zelenih talasa“, izgradnja kružnih tokova koji ubrzavaju saobraćaj, a dugoročno rešenje je izgradnja još po jednog mosta preko Dunava i Save i izgradnja unutrašnjeg magistralnog prstena.

„Rešenje za javni gradski prevoz kupovina novih autobusa i zapošljavanje novih vozača“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da svi nelegalni objekti na Savskom nasipu moraju biti srušeni.

„Veliki problem su i splavovi zbog kojih Beograđani ne mogu da izađu na reku. Narodna stranka ima projekat ‘300 na 300’ koji predviđa da splavovi mogu da budu postavljeni na svakih 300 metara na platformama površine od 300 kvadratnih metara i ne smeju biti viši od pet metara, a pravo na gradnju splavova dobijaće se na licitaciji“, rekao je Gajić.

On je ocenio da je investitorski urbanizam „čista korupcija povezana sa vlastima i baza za najveće pranje novca u Srbiji“.

„Reč je o ogromnom kriminalu. Novac iz najgoreg kriminala se pere kroz gradnju u centru Beograda. Obračunaću se sa tom kriminalnom hidrom koja ubija Beograd. Mora se zaustaviti gradnja u centralnim opštinama Beograda i graditi na obodima grada, u Surčinu, Rakovici i na levoj obali Dunava“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da su većina investitora i izvođača radova firme koje imaju po dva ili tri zaposlena, što samo po sebi govori o čemu je reč, a kada se vidi ko su glavni podizvođači, jasno je da je reč „o kriminalnoj hidri“.

„Beograd još nema kanalizaciju na celoj teritoriji grada i sve fekalne vode se izlivaju u Savu i Dunav. Beograđani tokom svake grejne sezone žive kao u gasnoj komori jer je glavni zagađivač je termoelektrana u Obrenovcu. Godišnje u Beogradu umre 12.000 ljudi od posledica zagađenja“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari