Gajić: Uspostavljen jednopartijski režim sa državno-mafijaškim klanom 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić ocenio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „najveća nevolja Srbije, i to sa velikim N“, a ne uhapšeni Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, a da je hapšenjem njegove grupe „kriminalni režim amputirao svoj organ koji je mogao da otruje ceo organizam“.

„Kriminal je kao virus zarazio pre svega bezbednosne strukture, policiju, a onda i tužilaštvo i sud, i taj virus ne može da se otkloni nikakvom vakcinom, neophodna je hirurgija“, rekao je Gajić u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S, prenela je Narodna stranka.

„Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin verovatno je saznao za akciju hapšenja Belivuka kada i ostali građani, odnosno nije bio unapred obavešten o njoj. Vulin u vezi sa takvom akcijom ne može da prođe bezbednosnu proveru jer je umešan u slučaj ’Jovanjica’“, ocenio je Gajić.

On je dodao da se Vulin brani tako što ga je Vučić postavio za ministra unutrašnjih poslova, pa bi sada „čovek koji je kontaminiran ’Jovanjicom’ trebalo bi da nadgleda rad policije“.

Gajić je dodao i da je Nebojša Stefanović postavljen za ministra odbrane, a Ministarstvo odbrane „direktno učestvuje“ u slučaju uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića. „Vučić, međutim, ne uspeva da kontroliše baš sve i u borbi protiv kriminala postoje problemi koji prevazilaze Srbiju. Vozač vlasnika ’Jovanjice’ Predraga Koluvije, koji je optzućen u predmetu ’Jovanjica 2’ i brani se sa slobode, nedavno je uhapšen u akciji američke DEA i to zbog heroina. U tom kontekstu bi trebalo posmatrati ovaj slučaj“, rekao je Gajić.

On je naveo da Vulin i Vučić „ometaju istrage“, a da se Vučić meša u sve velike slučajeve. „Krušik, Jovanjica, afera ’prisluškivanje’ i hapšenje Belivuka su jedan predmet, Tužilaštvo je napravilo ogromnu grešku kao i posle 2000 godine.

Ubistva Đinđića, Ćuruvije i Stambolića i dva atentata na Vuka Draškovića bili su jedan predmet, a oni su sudili u pet predmeta i visokopozicionirani službenici BIA su se izvukli“, ocenio je Gajić.

On smatra da je u Srbiji uspostavljen „jednopartijski režim“ u kojem raste „dražvno-mafijaški klan“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a mnogi pojedinci u vlasti jačaju i prave svoje male organizacije, što izaziva „potrese i sukobe u režimu“.

„Sve velike afere koje potresaju vlast su rezultat činjenice da je njihov lonac pod pritiskom i da vremenom počinje da puca“, rekao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari