GO DS razmatra deklaraciju o ujedinjenju? 1Zoran Lutovac Foto: Fonet/Marija Đoković

Članovi Glavnog odbora DS, koji će biti održan u nedelju 3. marta, mogli bi da raspravljaju o deklaraciji o ujedinjenju DS.

Na taj način će u načelu GO dati saglasnost predsedniku stranke da dogovori reintegraciju nekoliko stranaka proisteklih iz DS, u matičnu partiju, saznaje Danas od izbora u DS.

Kako je Danas već pisao, proteklih meseci o načinima reujedinjenja DS razgovaraju predsednik DS Zoran Lutovac, lider SDS Boris Tadić i presednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović. Prema našim saznanjima, reč je najpre o saradnji stranaka bliskih političkih programa koje se zalažu za evropske integracije i socijaldemokratske vrednosti, odnosno o programskoj saradnji, dok će povratak ZZS i SDS u DS biti tema u narednom periodu.

Izvori Danas kažu da ukoliko se unutar DS do nedelje postigne saglasnost oko deklaracije, ona će biti prosleđena Glavnom odboru. Prema njihovim rečima, ima više predloga koje su poslali članovi Političkog saveta stranke. Dakle, prvi korak je, navode sagovornici, potvrda deklaracije na GO, a u drugom koraku, posle postizanja preciznog dogovora i načina na koji se on sprovesti, odluka o reintegraciji će se naći na dnevnom redu organa DS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari