Gojković: Neću biti novi ministar ekologije 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije i predsednica Odbor za prava deteta od danas ima još jednu funkciju u parlamentu. Izabrana je za predsednicu skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine.

Na tom mestu zamenila je Ivanu Stojiljković koja je 24. decembra prošle godine podnela ostavku, jer je postavljena za generalnog konzula u Trstu.

„Suočeni smo s brojnim izazovima koji se tiču zaštite životne sredine i ovaj odbor će imati ključnu ulogu u budućnosti, jer je pred Srbijom otvaranje pregovaračkog poglavlja o zaštiti životne sredine“, rekla je Gojkovića. Navela je da se u medijima pisalo da želi da postane ministar kulture dok je bila u Odboru za kulturu, ali da su to bile lažne vesti, kao i da se nada da neće i sada početi priče da želi da bude ministarka za zaštitu životne sredine. Istakla je da samo želi da pokrene Odbor za zaštitu životne sredine i da skupština dobija redovne izveštaje iz resornog ministarstva na tri meseca.

Gojkovićeva je zamolila Gordanu Čomić, poslanicu Demokratske stranke koja je prisustvovala sednici odbora da razgovara sa stranačkim kolegom Dejanom Nikolićem, inače zamenikom predsednika odbora, o tome da li želi aktivno da učestvuje u odboru ili da li ima potrebe da se zameni nekim drugim članom, kako bi imao ko da je menja kada ima obaveze.

Njene stranačke i koalicione kolege pozdravile su izbor Gojkovićeve na mesto predsednika Odbora za zaštitu životne, jer kako se čulo, ona odgovorno pristupa svakom poslu, a Zoran Despotović rekao je da nema ništa protiv predloženog kandidata, ali je izrazio bojazan da predsednica Skupštine Srbije zbog brojnih obaveza neće moći da da svoj puni doprinos odboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari