Foto:Printskrin/RTS

Gojković je u Jutarnjem dnevniku RTS rekla da je pitanje Kosova za sve koji žive u Srbiji „sigurno važnije od onoga što smo čuli na ulicama Beograda od pojedinih opozicionih stranaka koji smatraju da je pitanje Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) ili Upravnog odbora RTS mnogo važnije za građane Srbije od pitanja budućnosti Republike Srbije i pitanje Kosova i Metohije“.

Komentarišući najave dela opozicije da neće prisustvovati sednici, predsednica Skupštine je ocenila da su pojedini poslanici opozicionih stranaka „u međuvremenu, dok su bojkotovali deo rada parlementa, ostali bez poslaničkih klubova“ i da „njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su ih birali niti imaju politički stav o tome kako rešiti pitanje dijaloga Beograda i Prištine i kako rešiti pitanje Kosova i Metohije“.

Gojković je rekla da će se u ponedeljak čuti šta političke grupacije imaju da kažu u debati o Kosovu nakon izlaganja predsednika države.

Ona je naglasila da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu, kažu šta misle i diskutuju o onome što će čuti od predsednika Srbije.

„Čućemo kakvih će predloga biti i da li će ih biti. Ubeđena sada će i predsednik države i Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako bude bilo u debati nenakvih predloga za ovo rešenje“, rekla je predsednica Skupštine Srbije za RTS.

Povezani tekstovi