Gojković: Uvreda Mileni Ivanović, uvreda je za sve žene 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je danas uvrede koje je jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović uputio Mileni Ivanović ocenjući da je on time uvredio sve žene u Srbiji.

„Ovаkvim gnusnim postupcimа, nаzivаjući jednu ženu đаvolom su pokаzаli dа ne poštuju nijednu ženu u Srbiji i zаto ovo nije uvredа sаmo upućenа Mileni Ivаnović, ovo je uvredа svim ženаmа u nаšoj zemlji“, navela je Maja Gojković u saopštenju.

Ona je kazala da takve uvrede predstavljaju nastavak politike vredjanja i napada na žene SzS.

„Sve ih pozivаm dа ostаve nа miru Milenu Ivаnović i sve žene u Srbiji, dа ih ne vredjаju, dа prestаnu dа ih omаlovаžаvаju i nаpаdаju, а sve u društvu dа konаčno nedvosmisleno osude ovаkаv nedopustiv odnos premа ženаmа,“ poručila je Maja Gojković.

Uvrede upućene supruzi ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, osudila je i premijerka Ana Brnabić, kao i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je ocenila da taj napad pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu.

Milena Ivanović izjavila je tim povodom da je zabrinuta za svoju i bezbednost svog sina.

Veselinović je na Tviteru objavio: „Pored ovakve žene Oliveru neprijatelj nije bio potreban. Žena koja par meseci nakon ubistva muža djuska po beogradskim klubovima i ne dodje na godišnji parastos ubijenom mužu je žena djavo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari