Gojković: Vučić vodi odgovornu politiku zaštite srpkog naroda 1Maja Gojković Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je večeras da državnička, ozbiljna i snažna poruka koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio, predstavlja najbolju potvrdu njegove odgovorne politike zaštite srpskog naroda koji živi u regionu, i brige za opstanak srpskog naroda u Crnoj Gori.

„Predsednik je jasno pokazao spremnost da posvećeno radi na očuvanju srpskog naroda i da se suprostavi politici koja bi da zabranjuje srpsku zastavu i hapsi one koji je ističu“, navela je Gojković u pisanoj izjavi.

Predsednica Skupštine Srbije je uverena da je srpski narod u Crnoj Gori dobro razumeo poruke podrške i da je predsednik Srbije jasno ogolio suštinu, a to su pokušaji da se Srbi i srpski narod predstavi kao destabilizirajući element, a ne oni koji su doneli Zakon o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve.

„Istovremeno, odluka predsednika da ne ide u Crnu Goru i pored njegove želje da provede Badnji dan sa srpskim narodom, je mudra i državnička odluka predsednika koji ne želi da njegovu posetu crnogorski režim iskoristi za nepostojeću ugroženost. Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Crne Gore, poštuje svoje susede, ali ima obavezu da brine o srpskom narodu koji živi u Crnoj Gori“, istakla je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari