Goran Čabradi napustio neformalnu Zelenu poslaničku grupu 1Goran Čabradi Foto: Zelena stranka

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi saopštio je danas da napušta neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Skupštini Srbije jer je inicijativu Zelene stranke da pijaća voda bude zaštićena Ustavom podržalo samo 13 od 250 poslanika.

Čabradi je naveo da je od početka svog poslaničkog mandata bio član Zelene poslaničke grupe jer je verovao da ih okuplja zajednički interes za zelenijom Srbijom.

„Verovao sam da bar mi u ovoj grupi razumemo koliko je važno da obezbedimo gradjanima čistu vodu, vazduh i zemlju i zdravu hranu i pomognemo da Srbiju transformišemo u društvo koje je zdravije, uredjenije i bolje organizovano. Verovao sam i da zajedno radimo na formiranju političke klime kod ostalih poslanika da i oni shvate značaj ovih tema“, naveo je Čabradi i dodao da su poslanici pokazali da im je lični i partijski interes važniji od Srbije.

On je kazao da je njegovu incijativu da se pitka voda po ugledu na razvijene zemlje zaštiti Ustavom podržalo nula poslanika te neformalne poslaničke grupe.

„Zelena stranka i ja borićemo se da vode budu zaštićene Ustavom. Borićemo se za čiste planine, reke, sela, gradove. To je naš zadatak, jer životna sredina predstavlja zaveštanje našoj deci i unucima. Dužni smo da ga po svaku cenu sačuvamo“, naveo je u obrazloženju Čabradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari