Građani preuzeli nekoliko saveta mesnih zajednica od SNS-a 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Nezavisni kandidati imaće većinu u pojedinim savetima mesnih zajednica u Novom Sadu, pokazuju nezvanični rezultati izbora koji su održani u 42 mesne zajednice na teritoriji grada.

Kako je naveo portal 021.rs, Srpska napredna stranka (SNS) će i u naredne četiri godine „kontrolisati gotovo sve savete mesnih zajednica“ ali će, nakon dugo godina, u njima sedeti i nezavisni kandidati.

U Mesnoj zajednici „Ivo Andrić“, prema nezvaničnim informacijama, Savet su preuzeli nezavisni kandidati, jer je pet kandidata uspelo da sakupi dovoljnu podršku građana, a ostala četiri člana biće predstavnici SNS.

U Savetu Mesne zajednice (SMZ) „Liman“ sedam od ukupno 11 članova saveta činiće samostalni kandidati.

Slično je i na „Limanu 3“, gde je od 11 mesta u SMZ osam pripalo onima za koje nije „agitovala“ SNS.

Iako je SNS osvojila većinu, nezavisni kandidati osvojili su mandate i u savetima u MZ „Dunav“, „Sava Kovačević“ i MZ „Sonja Marinković“.

Za sada nema potvrđenih rezultata za ostale mesne zajednice, ali je primetna veća izlaznost u odnosu na ranija glasanja za najniži nivo vlasti.

Dugo godina Novi Sad nije imao ovako „živu“ kampanju za mesto u Savetu mesnih zajednica, a građani su se organizovali putem društvenih mreža i pozivali komšije da im pomognu da „vrate mesne zajednice“ Novosađanima.

SNS je u kampanji nastupila „prilično snažno“, protežirajući svoje kandidate na svakom koraku.

U izbornom danu pojedini nezavisni kandidati ukazivali su na nepravilnosti ispred biračkih mesta za koje su optužili vladajuću stranku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari