Uhapšeno sedmoro predsednika leskovačkih mesnih zajednica zbog zloupotrebe službenog položaja 1Foto: Z. S. M.

Policija je uhapsila osam osoba, među kojima i predsednike sedam mesnih zajednica u okolini Leskovca, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili gradski budžet za oko 7,4 miliona dinara, saopšteno je danas.

Uhapšeni su N.S. (35), Z.T. (42), D.S. (54), I.M. (49), M.S. (63), N.T. (53) i M.K. kao i A.S., odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

A.S. je osumnjičen da je od 2021. do kraja 2023. godine podstrekavao predsednike Saveta mesnih zajednica sela kod Leskovca da mu kao navodnom izvođaču građevinskih radova overe račune i izvrše isplatu novca u ukupnom iznosu od 7.470.300,00 dinara, iako su znali da ti građevinski radovi, gde su investitori bili navedene mesne zajednice, nisu izvedeni.

„Navedeni novac je prethodno prenet sa računa budžeta grada Leskovca na račune mesnih zajednica, čime je naneta šteta budžetu grada Leskovca, a preduzetničkoj radnji iz Grdelice omogućena protivpravna imovinska korist u navedenom iznosu“, piše u saopštenju.

Osumnjičenima je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari