Gradonačelnik Kragujevca nije hteo da primi predstavnike 1 od 5 miliona 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić nije danas primio na razgovor predstavnike Organizacionog odbora „Jedan od pet miliona Kragujevac“.

Oni su hteli da mu lično predaju zahteve koje nije ispunio do roka, 16. marta i da mu kažu da „ovaj grad tata nikome nije ostavio u nasledje“.

Članica Odbora Aleksandra Kostić je rekla da se gradonačelnik „sakrio“ od građana i da nije hteo da ih primi.

Zvanično objašnjenje njegovog šefa kabineta Aleksandra Miloševića bilo je da je gradonačelnik „trenutno zauzet“ i da će da ga obavesti o zahtevima, kao i da će im naknadno biti javljeno kada će moći da ih primi i odgovori na zahteve.

„Mi sada možemo samo da tražimo njegovu ostavku i bićemo uporni u tome“, rekla je Kostić koja se po izlasku iz zgrade Grada obratila građanima kojih je bilo nekoliko desetina.

Oko 11 časova Kostićeva je sa manjom grupom građana ušla u zgradu gradske uprave i kabinet gradonačelnika gde je samo zaveden i stavljen pečat na papir sa zahtevima.

Njima je zatim rečeno da odu u drugu kancelariju gde ih je sačekao šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Milošević, koji im se, kažu, nije ni predstavio.

Preneo im je da je gradonačelnik „trenutno zauzet“ i da ne može da ih primi.

Pored brojnih novinara u zgradi Grada bio je i veći broj pripadnika policije u civilu, a incidenata nije bilo.

Iako su bili pozvani da se pridruže građanima u današnjem odlasku kod gradonačelnika, ni jedan od predstavnika partija iz Saveza za Srbiju iz Kragujevca nije došao.

U Odboru kažu da nemaju zvanično objašnjenje zbog čega nisu došli.

Odbor građanskog protesta „Jedan od pet miliona“ od gradonačelnika Kragujevca zahteva da omogući medijski pluralizam, da ispuni svoju zakonsku obavezu i raspiše konkurs o sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa, koju krši već nekoliko godina bez ikakvih posledica.

Od Nikolića je zatraženo da odmah smeni člana Gradskog veća Ratka Tomaševića koji je osudjen zbog poreske utaje.

Obaveza Nikolića je i da u skladu sa propisima omogući formiranje lokalnog Antikorupcijskog foruma da bi gradjani mogli da kontrolišu tokove trošenja sopstvenog novca, koji se, smatraju nezadovoljni gradjani, sada troši „daleko od očiju“ javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari