Grenel: Na sastanku 27. juna o ekonomiji 1Ričard Grenel Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da je američka diplomatija zainteresovana da se na sastanaku 27. juna, koji bi trebalo da bude održan između srpske i albanske strane u Beloj kući, razgovara o rešavanju ekonomskih pitanja.

On je u intervjuu televiziji Njuzmaks rekao da su “neki takozvani stručnjaci” pritiskali dve strane da razgovaraju samo o političkim pitanjima, prenosi portal Nova.rs.

“Odlučili smo da se uključimo jer postoji duga istorija sa toliko takozvanih stručnjaka, koji su ih samo gurnuli u političke probleme, zanemarujući ekonomske”, rekao je Grenel.

On je dodao da su mladima na Kosovu i u Srbiji potrebni rad i nada. „Kada sam razgovarao o problemima mladih na Kosovu i o poslovnoj zajednici, kao i u Srbiji, bilo je jasno da žele ekonomski razvoj, nova radna mesta, nadu”, rekao je Grenel, dodavši da se treba koncentrisati na ekonomska pitanja, kako bi se stvorila mini Šenžen zona“.

Kineska Šenžen zona jedna je od najmoćnijih takvih ekonomskih zona u svetu, podseća Nova.rs, a u specijalnim ekonomskim zonama u Kini zaposleno je 40 miliona radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari