Grenel: Na sastanku 27. juna o ekonomiji

Ostavite komentar


  1. Marks je govorio o odnosu bića i svesti tojest između materijalne baze i društvene nagradnje.
    Tvrdio je daće se razvojem materijalne baze promeniti i svest ljudi.
    Ali tu se gadno zahebao. Svari su sasvim obrnute.

    Analogija : upravo tu tezu zastupa i Grenel, pa nam nudi najpre rezvoj ekonomije , a tek potom rešavanje statusa Kosova. Ali nema od toga ništa pa će i ta ideja isto kao i marksizam – propasti .

    Evo dokaza: Za vreme Tita najviše je ulagano u ekonomski razvoj Kosova, ali to šipcima nije bilo dovoljno. Po svaku cenu su hteli svoju državu u kojoj neće biti Srba, Uz pomoć svetskih moćnika su je dobili ali … narod kaže : „ničija nije gorela do zore“…

    1. Ono sto ste, kao drzava Srbija, okupirali 1912 je, po Vasem misljenu, neprikosnoveno samo „vase“…

    2. Pa Vi ste i kontradiktorni. Jeste na Kosovu najviše ulagano za vreme Tita, zato su i bili kuš u prvo vreme, sve dok uz sav taj novac nisu uspeli da ostvare „društvenu nadogradnju“, t.j. stvore svoju političku, kulturnu, intelektualnu, upravnu itd. elitu pa onda krenuli da stvaraju saveznike na zapadu da stvore i svoju državu. U pravu je Marks. Sirotinju je najlakše držati u toru, samo čovek nije računao da sa boljim standardom idu i viši apetiti – što lični, što kolektivni (nacionalizam).

  2. Daj više neka nađu neki Šenžen model ili šta god i neka nam se više skinu i Kosovo i SNS sa vrata. Pravilno razmišljanje Grenela – dok je Jugoslavija bila ekonomski relativno jača od okruženja, nikom nije padalo na pamet da se iz nje odvaja.

    1. Daj više neka nađu neki Šenžen model ili šta god i neka Vama oduzmu 17% stana ii kuće. Može tako?

    2. Niko od nikog se nije odvajao nego se ex-Yu, jednostavno raspala. Isti razlozi raspada koji su bili tada, ostali su nazalost i danas. To najbolje pokazuje (osim Kosova) i „drugo oko u glavi“ samostalna Crna Gora.

  3. Verujem da je svaki ekonomski potez visestruko vredniji od politickog, ako je za verovati politicaru, bio on i americki.
    Sumnja svakako postoji, jer bi obican covek upitao, zasto je bilo potrebno dvadeset, trideset, ako ne i svih sedamdeset godina.

  4. Ne čudi što su poslali baš Grenela na Vučića. posle onoga što su vikali na stadionu za vođu, Grenel će da mu legne kao „kec na desetku“.

  5. Mr Grenell ő kakvoj ekonomije vi cete da pricate u Beloj Kuci, molim vas?
    Kosovo nema ekonomiju.
    Molim zapamti.
    English : kosovo * do not have an economy, nor do they produce anything. Corruption is kisovos* economy, human trafficking, organ harvesting, prostitution, drug dealing, if you are refering to that as kosovo * economy.
    I disagree with you.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.