Grupisanje opozicije još nije konačno 1Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Još nije izvesno kako će tačno izgledati grupisanje onih koji evrointegraciju Srbije postavljaju kao glavni politički cilj.

SMS Tatjane Macure je nedavno nakon zajedničkog skupa u Kragujevcu objavila da je ova parlamentarna stranka u predizbornoj koaliciji sa LSV pod nazivom Evropski blok, u kojoj je i više drugih organizacija. Međutim, Čanak je saopštio da još nije doneta konačna odluka o sastavu Evropskog bloka.

Kostreš je u Evropski blok pozvao i sada već bivšeg člana SZS Nebojšu Zelenovića (ZZS). Spekuliše se i da bi Srbija 21 i Evropski blok mogli da se udruže.

Pozicija SDS-a Borisa Tadića je takođe interesantna, ova stranka nije u SZS-u, niti je aktivna u kampanji bojkota, ali nije podržala ni Zelenovićevu odluku da izađe na izbore.

Iz SDS je saopšteno i da je dovedeno u pitanje reujedinjavanje DS proglašeno u maju prošle godine. U DS-u, stožernoj članici SZS, jedan broj funkcionera vodi bojkot kampanju, a drugi antibojkot.

Nikola Jovanović iz Narodne stranke, takođe stožerne članice SZS, za Srbiju 21 tvrdi da je grupacija kontroverznog medijskog savetnika Vladimira Popovića Bebe, i navodi između ostalog da „Vučić nije hteo dogovor sa Savezom“, koji je proglasio bojkot izbora, već uvodi „trabante“ u parlament.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari