Haradinaj sa gradonačelnicima, učestvuje i Srpska lista 1Foto: RTK

U Prištini se danas održava sastanak kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa predsednicima opština, kojem prisustvuju i predsednici opština sa većinskim srpskim stanovništvom, piše RTK.

Sastanak se održava u okviru „Konsultativnog foruma vlada – opština“.

Sastanak je inicirao premijer Haradinaj i prvi je ove vrste, a predstavlja platformu za stalni dijalog premijera sa predsednicima opština, navodi se na RTK.

Tema ovog sastanka su problemi na lokalnom niovu i saradnja opština i vlade.

Haradinaj je rekao da predsednici opština rade na poslovima koji su direktno vezani za život građana.

„Predsednici opština imaju posao koji je direktno vezan za građane, imaju teži posao jer su očekivanja velika“, rekao je Haradinaj, spominjući konkretne probleme sa kojima se suočavaju opštine.

Ministar finansija, Bedri Hamza, je rekao da kosovska vlada razmatra povećanje opštinskih budžeta.

„Što se tiče budžetskih pitanja, ove godine je nivo donacija bio veći. Želimo pozitivno da razmišljamo. Da uzmemo u obzir novu politiku. Ići ćemo korak dalje u toj reformi i daćemo opštinama slobodu što se tiče njihovih prihoda“, rekao je Hamza, prenosi RTK.

Gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti je govorio o nadležnostima vatrogasnih jedinica, ocenivši da se opštine bave platama i uniformama, dok se pitanjem zapošljavanja bavi vlada.

Iako se Srpska lista izjasnila da je izašla iz vladajuće koalicije, predstavnici Srpske liste učestvuju na sastanku premijera Ramuša Haradinaja sa gradonačelnicima opština na Kosovu, stoji na RTK.

Ivan Todosijeviç, ministar Administracije lokalne samouprave (iz Srpske liste), učestvuje na ovom sastanku,prenosi Zeri.

Srpska lista je nekoliko dana posle hapšenja i proterivanja Marka Đurića izjavila da ministri Srpske liste pripremaju ostavke. Međutim, to se do sada nije dogodilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari