Haradinaj: Takse treba zadržati 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ (Arhiva)

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je ideja lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija o uvođenju recipročnih mera prema Srbiji dobra, kao i da bi takse na srpske proizvode trebalo zadržati.

„Neka ostane taksa, neka se uvede reciprocitet po pitanju ostalih stvari. Ne mogu da razumem zašto treba ukinuti taksu? Iznenađuje me stav bilo koga koji vraća srpsku robu, a ne dobije priznanje od Srbije, to je pogrešno i ko god da ide tim putem napraviće veliku grešku, napraviće štetu sebi, svojoj zemlji i procesima“, rekao je Haradinaj, prenosi RTK.

On na konferenciji za novinare posle sednice Vlade nije želeo da komentariše stav kandidata za budućeg premijera Aljbina Kurtija da Srpsku listu ne želi u Vladi Kosova „Nemam komentar na poziciju mandatara, to je, ja bih rekao najava i ne znam kako će se to završiti. Ipak, svaki premijer ima svoja prava oko svih pitanja“, kratko je odgovorio Haradinaj.

On nije hteo ni da komentariše poziciju Kurtija oko nastavka dijaloga, rekavši da mu narod veruje čim je za njega glasao.

Haradinaj je izrazio očekivanje da će se nakon pristigle strane ekspertize otrkriti istina o smrti Astrita Deharija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari