Hiseni: Ako Kosovo ne postigne jedinstvo za dijalog, može izgubiti još deset godina 1Skender Hiseni Foto: EPA/Soeren Stache

Koordinator Kosova za dijalog Skender Hiseni rekao je da ako Kosovo ne postigne unutrašnje političko jedinstvo za dijalog sa Srbijom, može izgubiti još deset godina.

On je za Kljan Kosova dodao da ovaj scenario preti da odvede Kosovo ka državama koje imaju nedovršen status, kao što je slučaj Palestine, prenosi RTK.

„Dok smo bili u opoziciji, pozvao sam moju stranku da bude deo dijaloga za vreme Haradinajeve vladavine. Verujem da nam definitivno treba političko jedinstvo ako želimo da budemo uspešni. Ako se to ne dogodi u periodu od nekoliko meseci, tada bismo mogli izgubiti još 10 godina, a to preti da Kosovo dovede do država sa pola identiteta, sa nedovršenim statusom, kao što je Palestina”, rekao je on.

Hiseni je negirao da ima glasova unutar vladajuće koalicije koji su se protivili njegovom imenovanju za državnog koordinatora za dijalog.

„Čini se da postoji pokušaj prebacivanja fokusa sa suštine na nešto što nije moj posao da komentarišem”, rekao on.

Hiseni je, kako prenosi RTS, rekao da u roku od 12 meseci očekuje sporazum sa obostranim priznanjem ili će ceo ovaj proces da propadne.

„Sve na međunarodnoj sceni govori o trenutku koji Kosovo i Srbija moraju da ugrabe kako bi napredovali. Svako odugovlačenje je neuspeh”, rekao je Hiseni prištinskoj TV „Klan”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari