Hoti: Mogući protesti protiv korekcije granica 1Foto: RTK2

Šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti ne isključuje mogućnost organizovanja protesta protiv korekcije granica, jer to podrazumeva razmenu teritorija, prenosi RTK 2, pozivajući se na Hotijevu izjavu prištinskim medijima na albanskom.

„Ideja o razmeni teritorija je opasna za Kosovo i za region. Ova ideja samo Srbiji ide u prilog. Kao takva nema podršku nijedne političke snage. Niko nema mandat da razgovara sa Srbijom na ovu temu. Svako ko je tu uključen mora da snosi odgovornost“, rekao je Hoti za „Zeri“.

Upitan da li DSK vidi proteste kao opciju da se suprotstavi ideji predsednika Kosova, poslanik ove stranke nije isključio takav oblik suprotstavljanja, preneo je RTK2. „Iskoristiće se svi demokratski oblici suprotstavljanja da se onemogući podela Kosova“, rekao je Hoti.

On je, takođe, saopštio da neće odustati od zahteva za usvajanje rezolucije. „Tražićemo da ponovo bude na dnevnom redu za glasanje. Žao mi je što Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo nisu glasali za rezoluciju opozicije, jer nemaju hrabrosti da se otvoreno suprotstave ovoj ideji. Na taj način, ove dve partije postaju učesnici u ovoj opasnoj ideji za budućnost Kosova“, rekao je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari