Hoti: Prioritet je borba protiv pandemije korona virusa i ekonomski oporavak 1Foto: FoNet/AP

Novi premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je da će prioriteti njegove vlade biti borba protiv pandemije korona virusa i ekonomski oporavak Kosova.

„To je ambiciozan program. Ja verujem u ovaj program, verujem u ovaj tim. Izazovi, počevši od pandemije i ekonomskog oporavka, moraju se odmah rešiti. Izgradićemo novi diskurs i unutar vlade i unutar koalicionih partnera“, kazao je Hoti na prvoj sednici vlade nakon preuzimanja funkcije premijera.

Rekao je da će se vratiti poslu a ne retorici.

„Naši prioriteti, pored borbe protiv pandemije i za ekonomski oporavak, su jačanje vladavine zakona, preuzimanje dijaloga (sa Srbijom) na osnovu Ustava, zadovoljenje potreba u obrazovanju i zdravstvu. Radujem se što ću blisko sarađivati sa vama“, rekao je Hoti.

Iako bivši premijer Aljbin Kurti nije došao da preda dužnost novom premijeru, Hoti je sam posle obilaska počasne garde Bezbednosnih snaga Kosova ušao u zgradu Vlade i kabinet kosovskog premijera.

Kurti je juče rekao da neće službeno predati dužnost novom premijeru jer je to, kako je rekao, čovek kojeg je smenio dok je bio na funkciji premijera.

Posle sastanka Vlade Hoti će, kako je najavljeno, položiti cveće na grob bivšeg predsednika Kosova i DSK Ibrahima Rugove, posetiti i odati poštu u Memorijalnom kompleksu Adem Jašari u Prekazu u opštini Srbica i posetiti Ministarstvo zdravlja Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari