Vlada Srbije javno je iznela stav da ne podržava održavanje referenduma u Republici Srpskoj, i kao logično pitanje postavlja se ko dozvoljava održavanje skupova desničara, koji ugrožavaju stabilnost na čitavom Balkanu. Premijer Vučić dužan je da se ogradi od ovakvih skupova, i da javno kaže da ne podržava njihovo održavanje, navodi se u saopštenju Inicijative.

Inicijativu mladih posebno brine kakva se poruka šalje iz Srbije ovakvim skupom koji podržava referendum koji je osuđen od svih zvaničnika EU. Ovakav skup gura Srbiju nazad u izolaciju i vraća je u 90-e godine, i stvara sukob u čitavom našem okruženju.

Obraz i Naši pozvali su preko društvenih mreža na okupljanje građane kojima je stalo do očuvanja RS kako bi izrazili protest protiv „sramne politike beogradskog režima“. Gotovo u isto vreme, u Beogradu bi trebalo da bude i predsednik RS Milorad Dodik, koji je najavljen na događaju u Sava centru, kojim se otvara manifestacija „Dani srpske u Beogradu“. Manifestaciju organizuje Predstavništvo RS u Srbiji, koje očekuje da će se na otvaranju pojaviti i najviši zvaničnici Srbije.