"Inicijativa za Požegu" otvorila svoju kancelariju 1Požega

Grupa građana „Inicijativa za Požegu“ je otvorila svoju kancelariju u tom gradu u Ulici Andrije Smiljanića, odakle će se, kako je rečeno, koordinisati aktivnostima u političkoj borbi protiv aktuelne lokalne vlasti koju predvode naprednjaci.

„Inicijativu za Požegu“ čine građani koji su se početkom godine sami organizovali i, protestima i drugim oblicima građanskog aktivizma, uspeli su da spreče lokalnu vlast da za 12 miliona dinara iz opštinskog budžeta kupi nelegalni i nezavršeni objekat, čiji su vlasnici muž i dever Zorice Mitrović (SNS), predsednice SO Požega.

„Naša kancelarija biće mesto koje će postati stožer za okupljanje i saradnju svih političkih subjekata u našoj lokalnoj zajednici u borbi protiv bahate i korumpirane požeške vlasti“, objasnio je Aleksandar Divović, predsednik UO „Inicijative za Požegu“, i dodao da će građani na vreme biti obavešteni o radnom vremenu kancelarije i njenim aktivnostima.

„Inicijativa“ je dostavila nadležnim državnim organima mnoštvo dokumenata kojima ukazuje na nezakonito postupanje čelnika i predstavnika požeške vlasti i zatražila da se te prijave procesuiraju.

– Nastavićemo sa aktivnostima kontrole lokalne vlasti, a pred nama je i realizacija projekta sa kojim smo konkurisali kod Fondacije Trag i očekuju nas zanimljive aktivnosti, dodao je Divović, publicista i jedan od učesnika požeških protesta koga su Milan Božić (SNS), predsednik opštine, i predsednica SO Požega tužili za uvredu nakon njegovih nastupa na protestnim okupljanjima Požežana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari