Irinej složan sa Vučićem: Pregovori o Kosovu teški i neizvesni 1Foto: FoNet/ SPC

Poglavar Srpske paravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je posle današnjeg razgovra sa predsednikom Srbije Aleksnadrom Vučićem da obojica dele mišljenje kako je stanje na Kosovu „veoma teško“ i da su razgovori „neizvesni“.

“Razgovori koji će se voditi nisu nešto što obećava rešenje. Tako da je to još uvek problem koji se samo produžava. Kosovo je u posebnoj situaciji i videćemo kako će to da se završi”, izjavio je patrijarh Irinej za portal nova.rs nakon razgovora sa predsednikom Srbije.

Komentarištući mogućnost da činu osveštanja Hrama Svetog Save prisustvuje i predsednik Rusije Vladimir Putin, patrijarh je nije mogao potvrditi da li će to biti u oktobru.

“Mi smo taj termin odredili, ali je pitanje da li će biti moguće organizovati u drugoj polovini oktobra. To zavisi od mnogih faktora i činjenica. Mi imamo nade da će tom činu prisustvovati predsednik Rusije Vladimir Putin i od te ideje nismo odustali. Ponavljam, to će se dogoditi ako uslovi dozvole”, rekao je Irinej, navodeći da radovi na uređenju svetosavskog hrama „planski obavljaju“.

“Ukoliko budemo obavili te poslove i ako prilike budu dozvoljavale, mi ćemo organizovati takav skup”, rekao je patrijarh Irinej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari