Ivanić: Bez razgovora o granicama 1Foto: EPA/ VLADIMIR STOJAKOVIC

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Mladen Ivanić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da nije realno da se u četiri meseca do izbora u BIH postigne dogovor oko spornih pitanja o granicama dve države, prenosi N1.

Vučić me je informisao o prilikama u Srbiji, oko situacije na Kosovu i Metohiji. Jedna redovna razmena mišljenja koju smo imali, rekao je Ivanić posle sastanka.

Nismo razgovarali o pitanju granice, zato što nije realno očekivati u ova četiri meseca do izbora da se postigne dogovor. Mislim da je ogromna šteta, bio bi to ogroman plus i za Srbiju i za BiH, bio bi to tako lep primer u regionu, ocenio je on.

Ivanić je konstatovao da je BiH važna Srbiji, ne samo politički, nego i ekonomski i da postoji mnogo razloga da se ti odnosi poboljšaju.

Govoreći o najavljenoj gradnji autoputa Sarajevo – Beograd, Ivanić je rekao da od Turske očekuje informacije o finansijskoj strukturi tog projekta.

Očekujemo od zemlje koja se oko toga najviše angažovala, od Turske, da izađe sa finansijskim sklopom. Uveren sam da ćemo do jeseni sa njihove strane imati jasan stav kako finansijska struktura treba da izgleda. Posao treba dobro pripremiti, istakao je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari