Ivica Dačić krajem maja putuje u Moskvu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine i lider socijalista, trebalo bi da putuje krajem maja i početkom juna u Moskvu, saznaje Danas nezvanično.

Dačiću bi ovo trebalo da bude prvo službeno putovanje nakon što je prošlog leta preuzeo dužnost na čelu parlamenta i predstao da bude ministar spoljnih poslova.

U mandatu šefa diplomatije Dačić je bio redovan i čest gost u Ruskoj Federaciji.

Nije jasno da li je Dačićev put u Moskvu način da se njemu lično iskaže podrška, budući da se koalicioni partner njegovog SPS-a Dragan Marković Palma upravo našao u sedištu teške afere povodom javnih optužbi za podvođenje žena i devojčica u Jagodini.

Dačić bi u Moskvi trebalo da se sastane sa predsednikom ruske Dume Vjačeslavom Volodinom i sa predsednicom Saveta federacije Valentinom Matvijenko.

Dačićev naslednik u Ministarstvu spoljnih poslova Nikola Selaković pre sedam dana boravio je u poseti Moskvi i susreo se sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovim

Iako je o tome bilo reči (Selaković je izjavio svaka poseta Vladimira Putina Srbiji „istorijska“), nema nikakve potvrde da je poseta ruskog predsednika Beogradu zaista i dogovorena, rečeno je da zavisi od situacije sa korona pandemijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari