Iz Dveri u SNS 1Foto:vikipedija

Donedavni predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta Dveri Radoš Pejović prešao je u Srpsku naprednu stranku (SNS), prenela je danas Radio-televizija Vojvodine.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica, koji je novom članu u ime SNS poželeo dobrodošlicu, rekao je da će Pejović najverovatnije biti zadužen za jačanje porodične politike u budućem sazivu izvršne pokrajinske vlasti.

„Želimo da pokažemo kako SNS razmišlja i vidi politiku u Srbiji u 21. veku, svesni smo da postoje ljudi koji imaju određene kvalitete i znanje, koji pokrivaju neke oblasti gde možda mi nismo ušli u toliku dubinu“, rekao je Zobenica.

Pejović je naveo da je uveren da će svojim znanjem i iskustvom doprineti jačanju uloge porodice u društvu.

„Duboko verujem da na današnji dan počinjemo sa jednom novom društvenom, političkom, porodičnom erom, za početak na nivou Vojvodine, a nadam se i kasnije i šire“, rekao je Pejović.

On je zahvalio vodećim ljudima iz Vojvodine koji su prepoznali važnost porodice i pružili podršku da ta tema bude među prvima kojima ćemo se baviti nakon formiranja izvršne vlasti.

„U Srbiji je došao trenutak za pomirenje, za vreme društvene i političke stabilizacije, i poziv SNS doživljavam kao poziv na dobro“, naveo je Pejović i u svom budućem delovanju najavio i umrežavanje organizacija koje se bave temom porodične politike.

Prema pisanju medija, koje prenosi 021.rs, Pejović je ostavku na funkcije u Dverima, gde je bio na čelu Saveta za porodičnu politiku i član predsedništva stranke, dao u maju ove godine.

Pejović je do pre samo pola godine govorio kako SNS sprovodi nasilje nad građanima Srbije, a na protestima „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu optužio je SNS da „zatire Vojvodinu“.

U aprilu prošle godine bio je tema medija, jer se našao na kontroverznom skupu Svetskog kongresa porodice u Italiji, navodi 021.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari