Aleksandar Olenik: GDF zauzima 13. i 25. mesto na listi UDS 1Foto: Beta/Medija centar Beograd

Na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije, predstavnici Građanskog demokratskog foruma su Tasov Snežana, članica predsedništva – na 25. mestu, i ja, Aleksandar Olenik – na 13. mestu. Ostale kandidate za poslanike moguće je saznati nakon objavljivanja liste – kaže za Danas Aleksandar Olenik, predsednik GDF.

Kako saznajemo, ostale kandidate, u okviru ove koalicije, koju čine – Srbija 21, GDF i koalicija oko Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođanski front, kao i Stranka moderne Srbije biće poznati tokom današnjeg dana.

– Ujedinjenja demokratska Srbija je koalicija, koju između ostalih čini i Građanski demokratski forum. Našu politiku predstavlja jasno evropsko, demokratsko i građnsko opredeljenje te smo jedina lista na predstojećim izborima koja garantuje evropsku politiku koja nas vodi na zapad, a ne ka ruskoj guberniji. Demokratski opredeljeni građani imaju pravo na demokratsku političku opciju, a mi imamo obavezu da im pružimo baš takvu, demokratsku i građansku listu na izborima – kaže Aleksandar Olenik za naš list.

Dodaje da je UDS trenutno jedina brana nacionalizmu kako u vlasti tako i u drugom delu opozicije.

– Kao takvi predstavljamo jedinu pravu alternativu sadašnjoj vlasti. Upravo zbog toga, ali i zbog činjenice da smo mi novi na političkoj sceni sa partnerima koji se u poslednjih 30 godina bore za demokratiju, za ljudska prava, za slobodne medije, za decentralizaciju i na kraju protiv nacionalizma, lažno smo optuženi za sve i svašta jer je kod nas nedopustivo biti i protiv vlasti Aleksandra Vučića ali i protiv druge grupe nacionalista u Savezu za Srbiju. Upravo strah od istovremenog suprotstavljanja Savezu za Srbiju i Aleksandru Vučiću, i davanje mogućnosti građanima da glasaju za, a ne protiv, i to za demokratsku i evropsku Srbiju predstavlja razlog za lažne optužbe i to od osoba koje su u skupštini glasali za budžet vlade Aleksandra Vučića ili su bili predsednici sportskih udruženja po Vučićevom odobrenju – kaže Olenik.

Napominje da je „pravna forma koalicionog sporazuma u skladu sa zakonom jer je veliki broj udruženja građana pravno predstavljen od strane političkih partija potpisivanjem međusobnih ugovora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari