Brnabić: Današnji dan je praznik demokratije 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je današnji dan, kada su raspisalni redovni parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori, veliki dan za Srbiju i praznik demokratije, ponavljajući da će učestvovati u kampanji, ali van radnog vremena.

Brnabić je, u izjavi novinarima po završetku Kopaonik biznis foruma, ocenila da će biti duga i teška kampanja, ali i da će svi imati dovoljno vremena da se spreme i predstave.

Meni je važno, a toga nema u medijima, da mi nastavljamo sve što smo i ranije radili u smislu transparentnosti izbornog procesa, rekla je Brnabić i kao primer navela novi sajt Republičke izborne komisije.

Osim uvida u birački spisak, navela je ona, svi će moći direktno da prate sve sednice RIK, a u noći izbora svi će moći da ostvare uvid u zapisnike sa više od 8.000 biračkih mesta. Brnabić je ponovila da će učestvovati u kampanji, jer je to njena lična želja, odgovornost i obaveza, ali njen posao je striktno i prvo u Vladi Srbije. Radimo u interesu građana i privrede, dajemo sve od sebe, a kampanja u slobodno vreme, uveče i vikendima, istakla je ona.

Na pitanje da li će odluka aviokompanije iz Abu Dabija, Etihad ervejza, da prepolovi flotu uticati na Er Srbiju, Brnabić je rekla da ne očekuje da se to odrazi na Er Srbiju, ali je novinare uputila na tu aviokomapniju za sve detalje, jer je ona premijerka.

Brnabić je u završnom obraćanju na forumu ukazala da je Vlada Srbije trasirala put kada je reč o digitalizaciji i da treba razmišljati o novoj fazi transformacije, a to je energetska transformacija i sve ono što je vezano za biotehnologiju.

Da bismo nadoknadili propušteno, već ove godine moramo da krenemo u nove reforme, a ljudi već prepoznaju Srbiju kao zemlju koja je lider u digitalizaciji, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari