Čabraja: Ne izlazim na izbore 1FoNet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Samostalna poslanica Aleksandra Čabraja izjavila je danas da joj „ni kao kandidatu, ni kao biraču, ne pada na pamet da izlazi na izbore“ koji će biti održani 21. juna.

Čabraja je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekla da su ti izbori neustavni, nelegitimni, nezakoniti. Ona je rekla da je vanredno stanje proglašeno na protivustavan način, izborni zakoni su menjani usred izbornog procesa.

Dodala je da postoji i zdravstvena opasnost po građane s obzirom da epidemija korona virusa još traje, da se u Srbiji povećao broj obolelih. „Niko ne može da predvidi kakva će situacija biti za dve ili tri nedelje, i mislim da ni s te strane nije pametno da se ljudi dovode u situaciju da izlaze na izbore koji pre svega nisu legalni i legitimni“, rekla je ona.

Čabraja je rekla da će i nakon isteka poslaničkog mandata nastaviti da se bavi pitanjima iz oblasti kulture i kulturne baštine.

Ona je zamolila sve koji se budu bavili rešavanjem pitanja Kosova i Metohije da nikada ne zaborave da se neki od najvažnijih spomenika srpske kulturne baštine nalaze na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari