Dve krivične prijave: Falsifikati listića i neobjavljivanje rezultata izbora u Šapcu 1Foto: Branislav Bozic

Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu u sredu su podnete dve krivične prijave nakon održanih lokalnih izbora.

Direktor „Podrinskih novina“ Ivana Kovačević i novinar Hanibal Kovač podneli su krivičnu prijavu protiv NN lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanja glasačkih listića, po članu 161. Krivičnog zakonika.

U prijavi se navodi da je odštampano nekoliko hiljada lažnih glasačkih listića koji su kasnije ubačeni u glasačke kutije i time izmenili rezultate lokalnih izbora.

Ovi listići, kako je navedeno, razlikuju se po boji i nijansi od originalnih glasačkih listića. Očekuje se da Tužilaštvo izda nalog  Policijsko upravi da istraži i proveri navode iz prijave.

S druge strane dr Boban Birmančević, kandidat za narodnog poslanika i odbornika SNS, podneo je krivičnu prijavu protiv  predsednika Gradske izborne komisije, advokata  Budimira Pavlovića.

Kako je navedeno Budimir Pavlović, kao imenovano i odgovorno lice na čelu GIK, nije u previđenom roku od 24 časa obezbedio da se saopšte zvanični rezultati lokalnih izbora što je po zakonu bila dužnost GIK.

Inače, do sada je lista Nebojša Zelenović podnela 42 primedbe GIK-u zbog kršenja izbornog procesa u nedelju. Krajni rok da odgovori na ove primedbe je sreda, do 20 časova.

Dve krivične prijave: Falsifikati listića i neobjavljivanje rezultata izbora u Šapcu 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari