JKS: Beležnici nisu opstruirali prikupljanje potpisa za listu Nebojše Zelenovića 1Redovna konferencija za novinare uz direktan prenos/D.Eraković (arhiva)

Javnobeležnička komora Srbije (JKS) saopštila je danas da nisu tačni navodi da su javni beležnici u Šapcu na bilo koji način opstruirali proces prikupljanja potpisa za listu „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“, kako je navela ta lista.

U saopštenju JKS je istakla da je nakon optužbi da utvrdjeno da je prilikom popunjavanja 406 obrazaca izjava podrške za tu listu došlo do greške, a da su za to bili zaduženi stranački aktivisti prisutni na overi potpisa birača, dok u tom postupku javni beležnik ima obavezu jedino da utvrdi identitet potpisnika izjave.

„Greške u podacima u obrascu su kasnije uočene i ispravljene, a lokalna Izborna komisija je takvu listu usvojila. Time je završena nadležnost beležnika, kojima se svakako ne može pripisati odgovornost za odluke bilo Izborne komisije, bilo nadležnog suda“, navodi se u saopštenju.

JКS je navela i da su u Šapcu „javni beležnici overavali potpise birača u skladu sa zahtevima i raspoloživim kapacitetima, da su uspeli da odgovore na sve zahteve političkih aktera, te da ni jednog trenutka nisu favorizovali nijednu stranku“.

Zelenović: Greška notara na račun liste 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “JKS: Beležnici nisu opstruirali prikupljanje potpisa za listu Nebojše Zelenovića”

  1. Zašto ne objavite odgovor JBS. Javni beležnici SAMO UTVRDJUJU IDENTITET POTPISNIKA I UPOREDJUJE PODATKE SA ONIM UPISANIM NA LISTU PODRŠKE i ništa više. Osim ovih, ličnih podataka, javni beleznici ne kontrolišu ništa drugo.

  2. Zbog čega bi bilo ko snosio odgovornost zbog njihovog nenamernog ili namernog nemara? Kada patike, par meseci nakon kupovine, počnu da se razlepljuju ja dobijem povraćaj novca. Šta je sa beležnicima koji ne obavljaju savesno posao, ostaju li bez licence za rad?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.