Zelenović: Greška notara na račun liste  1Foto: D.Eraković

U petak uveče Upravni sud u Novom Sadu konstatovao da je lista „Nebojša Zelenović-Šabac je naš“ nekompletna za 406 prijava građana.

Na konferenciji za novinare Zelenović je ukazao na spregu državnih organa da na svaki način spreče pobedu demokratskih snaga.

– Upravni sud u Novom sadu konstatovao je da 406 potpisa nije formalno ispravno jer u drugom delu izjave građana nisu navedeni ili broj lične karte ili datum njenog izdavanja. Izvesno je da su tu notari napravili grešku jer taj deo oni popunjavaju. Notari su državni organ a ovoga puta dobili su jaku potporu u Upravnom sudu time što grešku trpimo mi građani Šapca i što mi moramo da to ispravljamo. U isto vreme ovaj isti Upravni  sud doneo je odluku da je lista SNS validna iako u momentu predavanja niuje bila kompletna jer je nedostajala saglasnost Aleksandra Vučića da se koristi njegovo ime. Mi ćemo pokrenuti postupak kod Ustavnog suda  i pred svim domaćim i stranim institucijama, do Sstrazbura, jer je ovo krajnje nedoličan potupak države i njenih organa. Nastavićemo našu borbu da odbranimo slobodu i dostojanstvo građana, da Šabac i dalje bude bastion slobode i demokratskih vrednosti. Uprkos svemu pobedićemo nepravdu i državnu samovolju jer građani najbolje znaju za koje vrednosti se opredeljuju, rekao je Zelenović. 

Za izbore u Šapcu pravo glasa ima oko sto hiljada građana, a za potvrdu liste potrebvno je oko 2100 potpisa. U toku dana u prostorijama Zajedno za Srbiju građani su u velikom broju došli da potvrde ovu listu.                                                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari