JKS: Beležnici nisu opstruirali prikupljanje potpisa za listu Nebojše Zelenovića

Ostavite komentar


  1. Zašto ne objavite odgovor JBS. Javni beležnici SAMO UTVRDJUJU IDENTITET POTPISNIKA I UPOREDJUJE PODATKE SA ONIM UPISANIM NA LISTU PODRŠKE i ništa više. Osim ovih, ličnih podataka, javni beleznici ne kontrolišu ništa drugo.

  2. Zbog čega bi bilo ko snosio odgovornost zbog njihovog nenamernog ili namernog nemara? Kada patike, par meseci nakon kupovine, počnu da se razlepljuju ja dobijem povraćaj novca. Šta je sa beležnicima koji ne obavljaju savesno posao, ostaju li bez licence za rad?

  3. Ma naravno da nisu oni krivi…zna se ko je glavni krivac u Srbiji…Djilas i šolak…potplatili beležnike…
    P:S:..zna se kako beležnici overavaju dokument…klijent popuni,beležnik proveri i ako neki podatak nedostaje upozori klijenta…tako da se nije moglo desiti da ne bude unet matični broj…namera ili slučajnost…

  4. Kažu da je 403 potpisa bilo nevažeće jer pored imena nije bio upisan matični broj. Ali posao javnog beležnika upravo je da kontroliše da li je dokument koji overava popunjen ispravno i sadrži SVE potrebne podatke!
    Da li neko pri zdravoj pameti može da veruje ti naši tako stručni beležnici čak 403 puta nisu videli da fali matični broj?!
    Ja u to ne verujem jer moguće je da se pogreši jedanput ili dvaput, ali 403 puta – nema šanse!
    Ubeđen sam da ti falični potpisi jesu bili bez matičnog broja, ali ubeđen sam i to da su beležnici imali NAREĐENJE da namerno propuštaju svaki pogrešno popunjen potpis, samo zato da bi lista bila kasnije mogla biti osporena!
    Svi znamo da vrlo unosan posao javnog beležnika u Srbiji ne možeš obavljati bez blagoslova Partije, a to znači i da povremeno Partiji moraš da vratiš uslugu kad ona to od tebe zatraži. Ovog puta je zatražila.
    Osporili bi listu i da je bio jedan jedini potpis pogrešno overen, a ne 403 komada!

  5. Ne mešam se i ne vučem stranu nikome ali svaka iole ozbiljnija stranka ima svoje kontrolore tako da ne sumnjam da ih ima i Zelenovićeva. Šta su očekivali u izborima, crveni zepih i tapšanje po ledjima. Najveća je odgovornost stranačkih aktivista oko Zelenovića koji očito nisu dobro procenili posledice učinjene sopstvene greške. Prvo su dopustili da se greške dogode, zatim su mislili da se iste mogu naknadno ispraviti. Saopštenje komore notara je uvredljivo i dato sa pozicije sile, svi notari su prilično bahati, očito im je novac ušao duboko u uši ali Zakon o notarima je donela bivša vlast (isto kao i Zakon o javnim izvršiteljima). U suštini , svi su zakazali tu nema sumnje, ali Zelenović treba prvo da počisti u sopstvenom dvorištu. Šta bi sada sa njegovim pravnim timom, advokaticom Verom Palinkaš i ostalima, kako im je ovo promaklo? Podsetiću na slučaj upravo advokatice u vezi pesme, tada je bila kriva Adv.komora zbog pesme, a ne ona zbog pijanstva, sada su krivi notari i Upravni sud a ne oni koji nisu upisali sve podatke? Šta bi sa odgovornošću Gradske izborne komisije? Nešto nije u redu, Zelenoviću lično svaka čast na uredjenju grada Šapca, ali očito je načinio pogrešan odabir nekih ključnih ljudi u izbornom procesu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.