Koalicija SPS i JS u Užicu predala odborničku listu 1Foto: N. Kovačević

Predstavnici koalicije SPS i JS predali su užičkoj izbornoj komisiji izbornu listu sa 67 kandidata, koliko užička skupština ima odbornika.

Lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma” je podržana sa 2.173 potpisa gradjana. Na njoj je 40 odsto žena, a među prvih dvadeset kandidata su, kako je rečeno, mladi ljudi.

Prvi na listi je socijalista Radiša Marjanović, diplomirani ekonomista u Zavodu za javno zdravlje, koji je devedesetih bio opštinski funkcioner, a od 2008. godine, u dva mandata, bio je predsednik užičke skupštine.

Marjanović je ocenio da ta lista „ima kapacitet“ i naveo da očekuje da će „dobiti poverenje gradjana za nosioce vlasti i u narednom mandatu“.

Neđo Jovanović, predsednik užičkih socijalista, koji je kandidovan i za odbornika i za narodnog poslanika, kazao je da su „kadrovi te stranke na javnim funkcijama u gradu opravdali poverenje građana“ i da „zbog toga  očekuje izuzetno dobar rezultat“.

Dejan Jovanović, predsednik odbora Jedinstvene Srbije, koji je kandidat za narodnog poslanika, naveo je da je ta stranka „dogogodišnji i lojalni koalicioni partner SPS-u, sa kojom izlazi treći put na lokalane izbore“ i naveo da očekuje da izborni rezultat te kolicije bude „bolji nego na prethodnim izborima“.

Pre četiri godine ta kolicija, kojoj se tada pridružila Aktivna Srbija, dobila je 11, 94 odsto glasova. U gradskoj skupštini je imala osam odbornika i bila deo vladajuće koalicije oko naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari