Koalicija za Kraljevinu Srbiju odustaje od kampanje zbog virusa 1Žika Gojković Foto: J. Z. T.

Koalicija za Kraljevinu Srbiju, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NjKV Vladimira Karađorđevića i Srpski monarhistički pokret, iako je predala juče Republičkoj izbornoj komisiji svoju izbirnu listi sa 250 kandidata za poslanike i 11.207 potpisa građana, otkazaće sve svoje promotivne aktivnosti u gradovima i opštinama širom Srbije, osim internet kampanje.

– Otkazaćemo sve tribine koje smo zakazali u kampanji u više od 40 gradova širom Srbije, kao i mitinge u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu, jer je zdravlje građana važnije od bilo čega. Smatramo da u ovakvim uslovima ne može da se održava izborna kampanja i da je neophodno njeno odlaganje, dokle god epidemija ne prođe. To će biti naš stav i u utorak, kada su zakazane konsultacije predsednika države sa strankama koje su predale izborne i koje to nameravaju. Osim ovoga, na sastanku ćemo tražiti da se naša država ponaša kao i druge u regionu, da se proglasi vanredno stanje i da se zatvore granice Srbije, dok zdravstvena kriza ne prođe. Samim tim kampanja i izborni proces treba da se nastavi, tek kada se vanredno stanje obustavi – izjavio je predsednik POKS i nosilac liste Koalicije Za Kraljevinu Srbiju Žika Gojković.

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju traži od države da iz budžeta obezbedi sredstva za nabavku osnovnih namirnica u slučaju nestanka u rafovima prodavnica zbog prevelike potražnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari