Kostić: Priprema se predaja Kosova 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Pokreta Dveri Ivan Kosotić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „insistira da se pitanje Kosova i Metohije reši u narednih šest meseci, negativno po srpske interese, protivno Ustavu Srbije“ i da mu za to „treba podrška svih stranaka koje planira da ugura u novi saziv Skupštine Srbije“.

Kostić je u pisanoj izjavi naveo da Dveri „još od potpisivanja antiustavnog Briselskog sporazuma podseća birače SNS i SPS da je politika koju sprovodi trio Vučić-Brnabić-Dačić štetna po srpske nacionalne interese“.

„Obećanje koje su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić dali svojim zapadnim mentorima da pripreme srpsku javnost za predaju Kosova i Metohije, napokon mora da se finalizuje, naveo je Kostić.

On smatra da se „ukidanje taksi na uvoz srpske robe se u javnosti predstavlja kao čin dobre volje od strane lažnih institucija u Prištini, a u stvari je to signal Vučiću da krene u završnu fazu svog političkog projekta“.

„Bez obzira što u prethodnom periodu nije dobio podršku ni od jedne institucije od nacionalnog značaja, on opet insistira na ‘nacionalnom konsenzusu u okviru unutrašnjeg dijaloga“ po pitanju Kosova i Metohije, a da niko u Srbiji ne zna šta je plan predsednika Vučića, pa čak ni Skupština Srbije i legalno izabrani predstavnici naroda“, ocenio je potpredsednik Dveri.

Kostić smatra da „građani Srbije i istaknuti društveni pojedinci moraju javno da stanu u odbranu Ustava Republike Srbije i da zaustave novu vlast da učini poguban politički potez koji može dovesti do toga, da uz naš pristanak, KiM nepovratno prestanu da budu deo teritorije Srbije“.

U izjavi se navodi kako je „upravo kosovsko pitanje bio jedan od osnovnih razloga što su Dveri i ostali predstavnici Ujedinjene srpske opozicije jasno i odlučno bili za bojkot ovih nameštenih i nedemokratskih parlamentarnih izbora“.

„Mi nećemo da učestvujemo u novom skupštinskom sazivu koji će imati osnovni i glavni zadatak da legalizuje naprednjačku izdaju Kosova i Metohije, već ćemo kroz sve zakonom dozvoljene političke metode činiti sve da smenimo ovaj kriminalno-koruptivni režim i tako zaustavimo predaju KiM“, naveo je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari