Kostić: Priprema se predaja Kosova

Ostavite komentar


    1. Danas, dno ste dna, ne verujem sta sve objavljujete toboze kao komentare. Zaradili ste svaki dolar, posteno!

  1. Koja zlocinacka organizacija finansira Danas da izmislja lazi i mrzi sve sto je srpsko.

    1. O kojoj lazi pricas ?! Sta ima Danas sa Dverjancem i komentatorima poput tebe meni i ostale! ?

    2. Možda ista ona koja je dovela Vučića na vlast,i žute pre njega,i Miloševića pre njih,i Tita…?

    1. U prvi razred osnovne skole, gde su ga ucili da su svi okolo zli i naopaki, osim njihovih inspiratora koji su nazalost i danas na vlasti.

  2. Nemojte pisati o onom sto je davno zavrseno! Kosovo je davno predato…..ostalo je da se proba iscupati bar nesto od Kosova. Sve vlasti od DOSA i na dalje su cutanjem na odluke Pristine predale Kosovo u ruke Albanaca! Tako da treba da se konsolidujete i zajednickim snagama probate sacuvati sta se sacuvati moze! Ovakvim pisanjem ne skupljaju se pojeni….narod je pismen i sve zna! Zivela Srbija!

    1. Ajde? A sad napiši to na turskom jer je jelte Srbija davno predata Turskoj. Naravno da su nam preci bili kao ti odavno bi bili Turci.
      Nema nijednog razloga sem alavosti vladajuće klike da se odričemo svoga.
      Nijedna ozbiljna država to ne radi jer je to put u nestanak.

  3. Da će Srbija priznati Kosovo moglo se zaključiti po nezapamćenoj višemjesečnoj kampanji protiv Crne Gore u medijima kontrolisanim od vlasti.

    1. Inace.“kampanja“ je neosnovana jer je Crna Gora lrglo ljubavi prema Srbiji.Koji „ljibavni potez hoces da izdvojim,priznanjr Kosova,proslava Oluje,zakon o crkvi,lazni napad na Mila itd.

    2. Kada je Crna Gora „srpska Sparta“ priznala nezavisnost Kosova, trebala bi slicno da uradi i Srbija. Zbog mira u kuci i regionu. Upravo je nezavisnost Crne Gore razgolitila do srzi naopaku politiku vlastodrzaca iz Beograda.
      Bez obzira ko bio tamo na vlasti.

  4. Vučićevo instaliranje na čelo Srbije pomogao je ‘zapad’ radi svojih interesa. Pored preuzimanja resursa kojima Srbija raspolaže ( npr. rudno blago) tražili su nekoga ko će ‘jeftino’ (po strane moćnike) predati Kosovo. Ne zaboravimo da je Kosovo u mnogim tačkama već potpuno nezavisno (barem prema Srbiji, mada zavise od drugih moćnika, svojih sponzora) i da je u potpisivanju Kumanovskog sporazuma učestvovao SPS i SRS (naravno bilo je tu još prišipetlji ali manje značajnih, npr. SPO). Znači, ekipa koja je u ratnom kurčenju sa NATO alijansom izgubila Kosovo (i Metohiju) došla je na vlast da završi posao (ovaj put papirološki ali podjednako skupo po Srbiju). Sve ove priče lažnih patriota i populista (setimo se: i Vučić je isto pričao dok nije došao na vlast) o ‘čuvanju’ Kosova služe samo za skupljanje poenčića kod ‘prolupalog’ naroda. Voleo bih da mi neko iz Dveri ili neke druge stranke koja takođe’velikosrpski palamudi’ objasni kako bi to izgledalo da se Kosovo vrati u okrilje Srbije. Da li bi spomenuti lelemudi pristali da im (posle izbora) Albanac sa Kosova bude predsednik države ili vlade? Kada decidirano daju odgovor na to pitanje mogu da nastave da pričaju i o nečemu drugom.

    1. Bio je Albanac predsednik SFRJ posle Tita pa im nije smetalo da i dalje traže srpske teritorije, tako da ti teorija ne pije vodu.
      Inače nikome ko je patriota ne smetaju Albanci u srpskoj skupštini, smetaju im srpski izdajnici.

      1. U SFRJ je bio, a ne u Srbiji. Parlament Srbije vise lici na seosku krcmu nego na skupstinu. Tu se svaki delegat koji logicno misli, oseca neugodno. Pogotovo kada su radikali i ostale „patriotske“ snage dobile na ubrzanju.

    2. Koliko se ja secam, od fatalne“ 8 sednice“ pa do danas srbi su sami birali ,uvek je tu i „strani interes“ al kod srba nije nikad bio zapad nego Rusija odnosno Putin!!!

      1. Zapamtite jednom kad podpisete nema vracanja.
        Nekontam kako stalno prichaju o razmeni teritorije.

  5. Primeniti krivicni zakon za krivicno delo izdaje, samo legalitet, evropska drzava i kultura smo.

    1. Kako li ti prodje komentar ove Danasove cenzore, da mi je samo znati, a rekao si sustinsku stvar, pomenuo si krivicni zakon i izdaju a nisu te sasekli? Bravo!

  6. PRIZNA LI KOSOVO, CELA DOSADAŠNJA DIPLOMATSKA AKTIVNOST DRŽAVE, PADA U VODU I PONIŠTAVA SE DAČIĆEV MINULI RAD. JEDNO SE PRIĆA DRUGO SE RADI. NIKAD NEĆU RAZUMETI.

  7. E, potpisali su kapitulaciju jos “99. Izgubljen rat, nista novo… Obzirom na natalitet, ostacemo i bez Beograda – to je prirodan tok stvari… Cemu tolika prica o tome? Koga to zanima? I zasto bi to ikog zanimalo? Zbog Kneza Lazara, iz narodne pesme? Dokle?

  8. „…….. lažnih institucija u Prištini……“
    Nisu Prishtinske nego Kosovske institucije koje priznaju i srbi(selektivno) kad im trebaju poput pozivanja ne odlike Ustavnog Suda Kosova, priznavanje kosovskog parlamenta i vlade odbornicke i ministarske pozicije(srpska lista)!
    Kad smo kog „laznih institucija“ Svedoci smo funkcionisanja svi institucija na Kosovo, zakonodavne,sudske i izvrsnih intitucija!
    Tamo smo imali najbplje izbore na ovim prostorima,imali smo ostavke,razresenja,…!
    Sta je sa Intitucijama R Srbije, ?! Koja institucije je realna i funkcionise?!
    Jedna jedina institucija koja funkcionise je Aca Vucic!!!!!

    1. Te vrhunske institicije ce Srbi postovati isto onako kao sto ste i Vi postovali i bilo kojoj drzavi u kojoj ste.ziveli.Ipak treba uciti od najboljih.

      1. Niste vi toliko bitni, samo 4 % cine srbi. Oni su poslusni i rade po zakonima Republike Kosova. Rat ste probali i izgubili, posle kapitulacihe ste sve snage povukli kao gubitnik, i slavili pobedu. To ima samo kod vas, i nigde na svetu. Ovo sta se zbiva su samo modsliteti, sve se zavrsilo 99.

    2. Pogodak u centar. Svi su toga svesni, samo se prave da im to nije poznato.
      To je ziva muka. Mnogi jos zive u nepostojecim i paralelnim svetovima -osim onih koji su sada (a i ranije) na vlasti. Prodaje se i dalje lazna patriotska magla narodu.

  9. Ono što Turskoj nije uspelo za 500 godine krvave vladavine nad Srbima i Srbijom izgleda da će ovoj vladajućoj garnituri uspeti za 8 godine zlatnog doba da za sva vremena otuđe KiM od ostatka Srbije.

  10. Brate Đuka te je predohitrio i to objavio pre par dana a Aca potvrdio,kasniš.

  11. Sramno da predsenik radi na tome da preda Kosovo.
    To ne dolazi u obzir.
    Protiustavno i protiv svog naroda.

    1. Ne sme se dozvoliti da niko radi protiv sopstvenog naroda pa ni Vucic nije on 1 narod nego je samo 1 covek .Da bude svakom Srbinu jasno da Ne da svoju otadzbinu nikome.

  12. Sagledavajući tekst, naručen od strane moćnih koji su žarili i palili po ovoj Srbiji, nije ništa novo. Umesto da se bave izgradnji i prosperitetu oni iznose nebitne stvavove osoba koje nisu u životu ništa postigli. Nepitamo se samo mi o rešenju Kosova i Metohije, pita se i svet koji smo mi vremenom upoznali o situaciji na terenu. Za neupućene i one koji nežele da budu upućeni, Kosovo i Metohija je Srbija i ostaće Srbija. Pošto na našoj južnoj pokrajini živi dosta Albanaca, dati im autonomiju kao i Hong Kongu da bi svetu i Albancima ispunili nazovi pravo. Svako ustupanje naše teritorije, povlači pitanje dalje. Što se tiče priznanja Kosova od strane crne gore moj naziv njenog imena vam govori ko je ona. Čovek, a i država koja drži do sebe može da opstane u ovom burnom svetu. Sve te okolne države koje su proistekle iz bivše SFRJ pitanje koliko će još opstati, jer život ne počiva samo na nama. Sve se menja u životu ali srž ostaje u narodu. Srbija je kroz vekove bila država a i biće dok je nas koji učimo iz prošlosti za budućnost. Živela Srbija i svi njeni građani ( bez obzira na nacionalnost).

  13. JAVNA PREDAJA
    Ja neću govoriti ko će ostati najveći izdajnik, pljačkaš i lažov Srbije, to će istorija zapisati…
    Ja postavljam pitanje lično Vučiću!?
    Zašto nikad ne pominje njegove političke aktivnosti u 2015-u godini???
    Ja ću da odgovorim!
    Zato što je dana: 30. juna 2015-e godine u 22 časa i 54 minuta potpisao predaju Kosova Albancima. Postoji na mreži fotografija kad je to uradio. Albanci su proslavili tu noć po celoj Evropi i Kosovu. U znak slavlja sutradan su poseli svu borovu šumu do Pančićevog vrha. Umesto tog odgovora, Vučić se uvio u pop mantiji i ne odustaje od priči čije je Kosovo, već juri u Ameriku da kruniše ovu veliku zversku izdaju…
    Toliko…
    P.Sajdžo 2020.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.