Novi Pazar: SDP proglasila pobedu 1Foto:S. Župljanin

Sandžačka demokratska partija (SDP) proglasila je pobedu na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Ispred stranačkih prostorija okupile su se pristalice partije i proslavljaju pobedu.

U 22 časova ispaljen je pobednički vatromet i slavljenicima se pridružio osnivač partije, potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim LJajić. Pristalice su ga dočekale povicima „pobeda, pobeda“ i „Rasime,Rasime“.

LJajić je rekao da takvu pobedu ,do sada,niko nije ostvario u Novom Pazaru.

– U čistoj kampanji ostvarili smo rezultate, o kojima će pričati cela Srbija. U kampanji nikome nismo rekli nijednu ružnu reč.Znali smo da imamo dobre rezultate, najbolje ljude i najbolje članove. Pružićemo ruke svima kojima je Novi Pazar na prvom mestu, svima koji vole ovaj grad – rekao je LJajić i dodao da nema mržnje, podela i mržnje, da je potrebno da ljui pričaju, da se druže i da svakom treba pružiti ruku.

Osnivač SDP je naglasio da je ta partija na lokalnim izborima počela od 1 odsto,a došla je do preko 50 odsto glasova i poručio da „večeras slavimo pobedu, a od sutra nastavljamo da radimo za naredne četiri godine, kako bi Novi Pazar postao mali Istanbul“.

Prema nezvaničnim rezltatima, od 60% obrađenog biračkog materijala, SDP je osvojila 52,8% glasova, Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića 21%, SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina 17% i koalicija okupljena oko SNS 9,2% glasova.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.