Odbijena lista "naprednjaka" koji ne podržavaju kragujevački SNS 1FOTO: YouTube, TV Kragujevac

Gradska izborna komisija u Kragujevcu je većinom glasova odbila proglašenje izborne liste Grupe građana „Dr Vladica Stanojević“ na kojoj su članovi Srpske napredne stranke (SNS) koji ne podržavaju lokalnu listu SNS.

Razlog za odbijanje proglašenja je, preneo je sajt Grada Kragujevca, neotklanjanje nedostataka koje je naložila GIK.

Grupa građana „Dr Vladica Stanojević“ je 25. maja podnela GIK-u listu sa 58 kandidata za odbornike Skupštine grada, čiji je nosilac Vladica Stanojević, direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih “ Male pčelice“. Listu je potpisima podržalo 1.700 građana.

GIK je najpre utvrdio da ta lista „sadrži nedostatke koji su smetnja za proglašenje“ i naložio podnosiocu da ih otkloni najkasnije u roku od 48 časova.

Podnosilac izborne liste je blagovremeno, 27. maja, izbornoj komisiji ponovo dostavio izbornu listu, ali je njeno proglašenje danas odbijeno.

Portal „Glas Šumadije“ piše da su u GIK za obaranje liste glasali članovi koje su deligrali SNS, Socijalistička partija Srbije i lista „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“.

Za prihvatanje liste bio je član GIK iz „Zajedno za Šumadiju“, dok je troje članova GIK-a bilo uzdržano.

Po rečima izvora „Glasa Šumadije“, odbijanje liste je presedan, nezabeležen od prvih višestranačkih izbora u Kragujevcu.

Izvor kaže da je „bar pet prihvaćenih lista“ imalo ozbiljnije nedostatke, i upozorava da ova, kako kaže: „farsa“ s odbijanjem liste, može da bude „ozbiljan signal kako će se brojati glasovi“ posle izbora 21. juna kada će se glasati za poslanike skupština Srbije i Vojvodine, i za odbornike lokalnih vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari