Palma: Nikad neću glasati za nezavisno Kosovo 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da „nikad“ u parlamentu neće podržati eventualni predlog o priznanju nezavisnosti Kosova.

„Želim da pošaljem poruku Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji i onima koji su proterani sa Kosova i Metohije da mi, koji smo godinama u parlamentu, nikada nećemo glasati za nezavisno Kosovo, nikada nećemo podići ruku za takav predlog. To vam garantujem iako je veliki pritisak na Srbiju i politički i ekonomski preko raznoraznih taksi“, naveo je Marković a prenela Gradska uprava Jagodine.

On je povodom obeležavanja slave Svete Trojice u Končarevu kod Jagodine rekao da Srbija poštuje evropske vrednosti kao što su standard i ljudska prava, ali da „nikada neće prihvatiti one evropske vrednosti kojima bi srpski domaćin i srpska porodica izgubili svoj identitet“.

„Tradicija litija u Končarevu je stara 200 godina koliko je star i ovaj hrast. Mi koji smo naslednici onih koji su pre dva veka zasadili ovaj hrast, moramo biti i njihovi sledbenici i da štitimo srpsku pravoslavnu veru. Moramo da krsnu slavu i naše običaje prenosimo na našu decu, na naše unuke“, naveo je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari