Pokret 1 od 5 miliona pozvao opoziciju u bojkotu da kontroliše izbore 1Foto: 1 od 5 miliona

Pokret 1 od 5 miliona” pozivao je danas političke organizacije koje bojkotuju predstojeće izbore da budu deo aktivne kontrole izbora tako što će predložiti svoje ljude za prošireni sastav biračkih odbora.

Podsećaju da organizacije koje ne učestvuju na izborima neće imati svoje predstavnike u biračkim odborima.

„U tom smislu, neće imati mogućnost da na licu mesta vrše kontrolu kako izlaznosti, pa i uspešnosti bojkota, tako i zakonitosti izbornog procesa. Zato mi iz “1 od 5 miliona”, koji na izbore izlazimo i imamo pravo na predstavnike u biračkim odborima, dajemo mogućnost opozicionim organizacijama da predlože svoje ljude koje ćemo mi imenovati za članove odbora“, navode u saopštenju.

1 od 5 miliona smatra da je važno da se sve opozicione snage udruže u kontroli izbora, bez obzira da li na njih izlaze ili ne.

„Samo zajedničkom i efikasnom kontrolom moći ćemo po okončanju izbornog dana da damo konkretne zaključke, a ne samo političke ocene i o izlaznosti i o zakonitosti izbornog procesa. Takođe, podsećamo javnost i da smo kreirali platformu FISI – za fer i slobodne izbore. Pozivamo sve, i građane i političke organizacije, da je koriste – da svaku uočenu nepravilnost tokom celog izbornog procesa, a ne samo izbornog dana, prijave na ovu platformu na veb stranici www.ferislobodniizbori.rs. Na taj način, po završetku izbornog procesa, na jednom mestu imaćemo sabrana sva kršenja izbornog procesa“, poručuju iz Pokreta 1 od 5 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari