Preliminarni rezultati izbora u Novom Pazaru: Ljajić pobedio - Ugljanin pao 1Foto: Senad Zupljanin

Lista „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“ u novom sazivu gradskog parlamenta imaće 21 odbornika. To pokazuju preliminarni rezultati Gradske izborne komisije (GIK).

Za ovu listu opredelilo se 18.653 birača. Za listu „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“ glasalo je 9.742 i to joj je donelo 11 odborničkih mandata, a lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ sa osvojenih 7.716 glasova imaće 9 odbornika u lokalnom parlamentu.  Partije okupljene oko SNS, „Aleksandar Vučić , Ivica Dačić – Za našu decu“, u budućem sazivu gradske skupštine, imaće 6 odbornika sa 5 17 glasova.

Novopazarci su u nedelju glasali na 98 biračkih mesta, a u birački spisak za lokalne izbore bilo je upisano 87.589 punoletnih građana sa pravom glasa. Na birališta je izašlo 42. 360 ili 47,27%. Broj važećih listića bio je 41.400, a nevažećih 959.

Za buduću skupštinsku većinu, vladajuća Sandžačka demokratska partija (SDP) moraće da pravi koaliciju,jer lokalni parlament ima 47 odbornika i za većinu su potrebna 24.

Procene da će izlaznost na birališta biti veća od 50 odsto, na osnovu podata sa uzorkovanih mesta u 18 sati,kada je bilo 49%, pokazala se kao nepouzdana.

U odnosu na izbore od pre četiri godine, veliki pad je zabelećila SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, koja je dobila manje  glasova za 2.665 i to joj je donelo 4 mandata manje. SDP, ovi izbori su doneli 3 mandata više, odnosno dobila je blizu 2 hiljada glasova više.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića bolja je za jedan mandat više. Broj onih koji su se opredelili za tu listu skoro da je ostao na istom nivou, jer je lista dobila 293 glasa više nego pre četiri godine.I koalicija okupljena  oko SNS,u odnosu na pre četiri godine, ima jedan odbornički mandat više,odnosno, u nedelju je dobila  962 glasa više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari