RIK poništio izbornu listu Zavetnika; Zavetnici: To je duboka država 1Foto: Medija centar

Republička izborna komisija danas je poništila rešenje o proglašenju izborne liste „Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“.

Lista je poništena posle odluke Upravnog suda na žalbu Slobodana Pilipovića, a Zavetnici imaju rok od 48 sati da otklone nedostatke u listi i ponovo dostave saglasnost nosioca liste, izjave kandidata za poslanike i 10.000 overenih izjava birača.

Sa tih izjava mora biti izuzeta reč „Hrabro“, jer nije deo imena stranke, niti imena nosioca izborne liste.

Potpredsednica RIK Željka Radeta podsetila je da je to osma predata lista i da najverovatnije to više neće biti, dok je predsednik RIK Vladimir Đurđević istakao da će se tačan redosled znati po zaključenju izborne liste.

RIK poništio izbornu listu Zavetnika; Zavetnici: To je duboka država 2

„Nije tačno da slogan ‘Hrabro’ ne može biti u nazivu liste“

„Srpska stranka Zavetnici“ saopštila je danas da je poništvanje njene izborne liste na današnjoj sednici Republičke izborne komisije (RIK), „bez presedana u istoriji modernog srskog parlamentarizma i nepravda“, ali da će otkloniti nedostatke kako bi ponovo predala listu.

„Više od dva meseca od proglašenja naše izborne liste, ona se obara zbog slogana ‘Hrabro’ koji je u njenom nazivu“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski, nosilac liste Zavetnika, za Televiziju B 92.

Ona je ocenila da time „naši politički protivnici nastoje da spreče ulazak u Parlament naše stranke sa idejom suverenizma“, te da je ta stranka „dirnula u to osinje gnezdo, takozvane duboke države, koja je pustila svoje pipke u sve pore društva“.

Đurđević Stamenkovski je rekla da nije tačno da slogan „Hrabro“ ne može biti u nazivu liste.

Međutim, Upravni sud je utvrdio da neka reč ne može biti dodata prijavljenom nazivu podnosioca liste, te je RIK zato poništio svoju raniju odluku o prihvatanju liste.

„Dat nam je novi rok da prikupimo potpise na izlazak na izbore, mi ćemo uvažiti tu primedbu, prikupićemo potpise brže neko ikada“, rekla je Đurđević Stemenkovski i dodala je da je to i „finansijski udar“ na tu stranku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “RIK poništio izbornu listu Zavetnika; Zavetnici: To je duboka država”

 1. Ne verujem da ima 10000 ljudi koji podržavaju privatnu kao stranku..politički cirkus Srbije.

 2. „Zametnici“ zla, nikakvi oni nisu „zavetnici“ pojavljuju se samo pred izbore i kobajagi „izbore“ i sluze rezimu da budu njihova „desnija desnica“ u prikazivanju svetu poput SRS-a ili Mise „male pise“ Vacica ili „firera“… „eto njih ako necete nas ( Aleksandra A.V./A.V. Vucica ), vec vidjeno i dojadjeno zdravoj pameti ko je jos uvek u ovoj „vucicojebini“ a ne Srbiji, ima . Pomoci ce im „firer“ da se tzv „Izborna“ kobajagi komisija koriguje i da im dozvoli izlazak na Vuciceve pogane i lazne izbore.

 3. Zavetnici su patriotska stranka, ali mnogi danas ne znaju šta je to patriotizam , jer su progutali udicu CIA-NATO „demokratije“. Kod Srba je pecanje na varalicu najuspešnije . Grgeča ima kao šodera.

  • Za vas je patriotizam = kradja.
   Za nas je patriotizam = zivim u Srbiji i dajem sve od sebe da bude bolja, iako trenutno imamo diktatora i najgoru mogucu partokratiju.
   Manite se vise ovih predizbornih „biznis-patriota“.

  • I moja omiljena „patriotska“ stranka. Ja ih zovem „salonske“ patriote. Može i „patriote iz kruga dvojke“. Sve njih što se junače po Beogradu. Ajde malo na Kosovo ili CG ili FBIH pa tamo budite patriote. Ne mora za ceo život, ali barem na pet-deset godina života, pa posle da razgovaramo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.