SDA Sandžaka izlazi na izbore 1Sulejman Ugljanin Foto: SDA

Glavni odbor SDA Sandžaka jednoglasno je doneo odluku da ta stranka učestvuje na lokalnim i parlamentarnim izborima – rekao je danas na konferenciji za novinare lider SDA Szulejman Ugljanin i dodao da je odluka doneta „nakon razmatranja okolnosti i uslova u kojima će izbori biti održani“.

„U Sandžaku na izbore izlaze dve potpuno suprostavljene političke opcije – SDA Sandžaka, kao autentična sandžačka bošnjačka opcija i druga je velikosrpska oipcija“, ocenio je on.

-Bez obzira na pritiske, ucene i loše izborne uslove, SDA neće dozvoliti da je bilo ko izbaci iz političkog života Sandžaka bez borbe. Danas kada velikosrpski režim Aleksandra Vučića oduzima bošnjačkom narodu pravo da slobodno živi,radi, misli i bira, odlučili smo da tome stanemo na put – naglasio je Ugljanin i objasnio glavni razlog učestvovanja na izborima je suprostavljanje Vučićevom režimu i „da pokažemo da njegovi podanici i izvršioci nemaju uporište u Sandžaku“.

Ugljanin je novinarima ponovio program svoje stranke : decentralizacija Srbije, specijalni status za Sandžak, evropske i NATO integracije, tržišna ekonomija i konkurentna privreda, demokratija, vladavina prava, sigurnost i društvo jednakih mogućnosti za sve.

U prethodnim mandatima SDA Sandžaka predvodila je lokalnu vlast u Sjenici i Tutinu i imala je dva narodna poslanika u republičkom parlamentu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari