SDA Sandžaka traži da se ponište Vučićeve liste u Sandžaku 1Foto: Senad Župljanin

Naš osnovni cilj na ovim izborima je autonomija Sandžaka i vraćanje Bošnjacima statusa naroda.

U skladu sa tim, i pravo da ravnomerno budu zastupljeni tužilaštvu, sudstvu, policiji, graničnim i carinskim službama i ostalim državnim organima sa javnim ovlašćenjima – rekao je, na konferenciji za novinare, predsednik Centralnog izbornog štaba liste „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ Mirza Hajdinović.

Posebno je skrenuo pažnju građanima „koji se pitaju kako da postupe, ako i na ovim izborima budu primorani da glasaju za Aleksandra Vučića i njegove pomoćne strane u Sandžaku i da to dokažu svojim poslodavcima“.

Hajdinović je naglasio da će podneti prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije „zbog zloupotrebe novca građana za funkcionersku kampanju i favorizovanje izbornih lista pod rednim brojem 1. I 8., koje Vučić želi da nametne građanima Sandžaka“ i zatražiće od Agencije „da poništi liste Aleksandra Vučića u Sandžaku, jer na ovaj način direktno ugrožava Bošnjake da slobodno izraze svoju izbornu volju“.

– Skrećemo pažnju Bošnjacima i ostalim građanima Sandžaka, te putne pravce platili ste kroz vaše poreze i takse.

Cilj Aleksandra Vučića je da kroz asfalt uzme vaše glasove za svoje dve režimske liste u Sandžaku – poručio je biračima Hajdinović.

SDA Sandžaka na parlamentarnim i lokalnim izborima učestvuje samostalno. Na glasačkom listiću za državni parlament je pod brojem 11. a za lokalne izbore u Novom Pazaru i Tutinu je pod brojem 4,Sjenici 6,Priboju 5 i u Prijepolju 8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari