SRS u Zrenjaninu povukla svoju izbornu listu 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Srpska radikalna stranka povukla je svoju listu, koja je bila predata Gradskoj izbornoj komisji u Zrenjaninu, i to na lični zahtev predsednika ove stranke. Sada se lista kandidata za lokalne odbornike po hitnom postupku dorađuje a na nju stavljaju nova imena kako bi do kraja dana bila predata, potvrđuje za Danas pokrajinski poslanik Danijel Radić.

On kaže da je zbog svega ovoga što se desilo u poslednja 24 sata, ali i događaja koji su prethodili, odlučio da se povuče iz redova radikala i kandidature.

Tvrdi da se koalicija sa naprednjacima naslućivala poslednjih nedelja zbog čega je opštinski odbor radikala u rasulu.

-Lično sam skupljao potpise i razgovarao sa građanima, sve smo uspeli uprkos brojnim preprekama da završimo i da predamo listu na kojoj su imena naših članova koji su imali rezultate- navodi on.

Predsednik Izvršnog odbora stranke, kaže, već je interevenisao ranije, zakazujući sastanke i pregovore sa naprednjacima, posle su, ističe, pokušali i da ga uhapse.

– Na kraju me je pozvao i Šešelj i kao predsednik stranke tražio povlačenje liste. Rekao sam da ne želim na takav način da se bavim politikom. Koliko imam informacije, Izvršni odbor stranke povukao je listu koju smo predali sa preko 700 potpisa i oni sada sa naprednjacima prave novu listu i stavljaju nova imena, koja sa radikalima nemaju veze niti su članovi – objašnjava Danijel Radić.

Šta se dešava sa ostalim odborima SRS u Srednjem Banatu i da li će biti povlačenja zbornih lista predsednik okružnog odbora SRS Nebojša Oberknežev nije mogao da precizira.

-Trenutno je haotična situacija, biće sigurno pojedinačnih povlačenja kandidata ali za sada ne mogu da kažem da li će biti povlačenja kompletnih lista – kaže za Danas Nebojša Oberknežev iz SRS.

Predaja lista moguća je do ponoći. Inače, svoju izbornu listu prijavila je u protekla 24 sata i nooosnovana Grupa građana „Zdrav razum“ koju prevdodi takoše bivši radikal, Dalibor Radosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari