SSP: Tražimo od REM-a da u roku od 24 sata zabrani skandalozan spot Vučića 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je promotivni spot predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome se pojavljuje sa jednom devojčicom, skandalozan i traži od Regulacionog tela za elektronske medije (REM) da zabrani emitovanje istog u roku od 24 sata.

„Stranka slobode i pravde zahteva od REM-a da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje skandaloznog predizbornog spota Srpske napredne stranke u kome Aleksandar Vučić na šokantan način zloupotrebljava maloletnu devojčicu u političke svrhe, i na taj način svu decu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve“, navodi SSP u saopštenju.

Ovaj predizborni spot je, kako ocenjuje SSP, najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba, i nezabeležen je u istoriji predizbornih kampanja u savremenom svetu.

„REM ima obavezu propisanu zakonom o elektronskim medijima član 23, i Pravilnikom o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga (Službeni glasnik Republike Srbije 25/2015) da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja, odnosno još veće uznemirenje dece i roditelja“, navodi SSP.

Stranka slobode i pravde poziva sve državne institucije, novinarska udruženja, i organizacije za zaštitu prava dece da dignu glas protiv nezabeležene zloupotrebe dece radiočuvanja nedemokratske vlasti jednog čoveka.

„Pozivamo, i misiju Evropske unije, i OEBS da se javno oglase, i osude ovu manipulaciju dece koja je samo još jedan dokaz da u Srbiji 21. juna nema nikakvih izbora već je to samo pozorišna predstava Vučićevog režima u kojoj su žrtve svi građani Srbije, pa čak i deca“, ističe SSP u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari